Livets resa - på mitt sätt!

Alla inlägg under juni 2010

Av Annci Hultström - 28 juni 2010 20:07

... inget. Det visade proverna. Så enligt dom är jag kärnfrisk. Allt är alltså bara inbillning?!


Jag fick bekräftat från dagis att vi ska ses på torsdag. Eller skulle rättare sagt. Jag har nämligen funderat och känner att jag har ingen lust att sitta där i underläge (2 mot 1) och få veta att de aldrig gör något fel. Och jag förväntar mig heller inga svar... för det fanns inga frågor i mailet. Så jag avbokade helt enkelt.


Nyss åt jag pannkakor och dumpade fett. Så nu ska jag inte äta det igen. Känns som att jag sa det sist åxå. Men den här gången ska jag komma ihåg det. För hu... riktigt illamående. Jobbigt!


Därför tänker jag nu kasta mig på soffan. Vilan riskerar att bli lång, så jag önskar redan nu en god natt med söta drömmar!

Av Annci Hultström - 28 juni 2010 13:07

... ikväll fick jag tid hos Närakuten. Hon tyckte väl inte att det lät helt otroligt att även jag har streptokocker. Det visar sig. Är rätt less nu... vill ju träna mig i form för loppet i augusti. Får helt enkelt träna hårdare, oftare, längre när jag är helt frisk igen.


Fint väder det är ute idag. Varmt åxå. Köpte faktiskt en glass på lunchen... som jag ska äta istället för mellanmål i eftermiddag. Jag kan ju äta glass som mellis har dietisten sagt. Det känns skönt att ha något riktigt gott att bryta av med ibland. Blir rätt trött på ägg och knäckebröd...


Nu spelas "Are you lonesome tonight" i skrattversionen på radion. Jag älskar den! Vet ni varför han skrattar? Jag googlade på det och fann 3 teorier.

  1. Kör-tjej-teorin: Att en tjej i kören skulle vara så inne i låten att hon wealar på i sin egen lilla värld.
  2. Ändra-i-texten-teorin: Att Elvis busade lite och ändra texten från "Do you gaze at the doorstep and picture me" there till "Do you gaze at your baldhead and wish you had hair" och att han efter det upptäckte en flintis i publiken.
  3. Dans-teorin: En flicka står bredvid och dansar järnet.

Ja, vad tror ni? Jag har alltid hört den om kör-tjejen. Ska lyssna noga på texten nästa gång och se om alternativ 2 skulle kunna vara sann.


Nej, nu ska jag sortera lite ordrar. Men vi hörs igen. Senare.

Av Annci Hultström - 28 juni 2010 10:10

... känner jag mig låg, så det känns det inte som att jag har så mycket att skriva om.


Men jag kan ju nämna filmen vi såg igår, "My one and only". Det var en bra film. Ingen jag höjer till skyarna som den bästa av bästa, men ändå sevärd.


Idag fick jag f.ö ett svar på mailet jag skickade till VD + förskolechef på Wilmas förskola. De tyckte det var bäst att vi träffades. De föreslog torsdag eller fredag. Så jag sa torsdagkväll... får se vad de säger.


Fick åxå ett sms nyss av goa Linda & John. De frågade om Wilma ville banga dagis i morgon och vara med dom hela dagen på Kvarnbadet i Vallentuna. Så snällt! Jag ska kolla med henne ikväll om hon vill. Och så måste jag ringa Vårdguiden åxå och kolla om det är ok att bada nu... 5 dagar med penicillin är det då. Gulligt av dom!!


Jag tänkte f.ö gå till Närakuten ikväll och kolla om jag åxå har streptokocker. Har fått ont i halsen igen. Så drygt!


Nej, nu är det torka. Hörs senare, ha det så bra tills dess!

Av Annci Hultström - 27 juni 2010 20:24

... jag mig ner för första gången idag. Phu... trött.


Hej förresten!!


Hoppas ni har haft en bra söndag?! Vi sov läääänge idag. Jag vaknade vid 09.30 Då var Wilma redan vaken. Sedan länge kan tilläggas. Hon berättade vilka program hon sett på bompa och jag kollade tablån. Kl. 07.50 började hon titta... Snällt barn man har som låter en få sovmorgon :-)


Efter det åt vi frukost och for iväg för att uträtta lite ärenden. Först åkte vi till Sörab och slängde lite grejor, sen vidare till Byggmax och  Rusta (skulle ha ogräsättika och fogsticka). Därifrån bar det av till donken där lunch inhandlades. Men åt den gjorde vi nere vid stationen. Där rinner det en å med en hoper änder och det var tänkt att även dom skulle utfodras. Men de var svårflörtade... eller kanske övergödda. För det tog lååååång tid innan någon visade intresse för brödet. Gick efter det en lite prommis längs med ån och plockade ihop en underbart somrig blombukett. Jag älskar rödkläver och dess doft. Mmmm...


Sen åkte vi hem och Wilma gick över till grannarna och lekte. Hon är f.ö feberfri sedan igår. Det blev en kort streptokocksession. Tack och lov. 


Medans hon gjorde det rensade jag ogräs mellan plattorna, sopade, ställde i ordning. Nu är det så fint så. Även baksidan fick sig en omgång. Skurade allt och sorterade i leksakslådan. Även där blev det så fint så.


Sen lagade jag mat, kycklinggryta med ris, som åts i den underbara solen. Wilma avvek dock, för grannarna lockade henne med middag hos sig. Sen efter det har vi plockat och donat här... de ska komma och byta fläktkåpa och termostater på alla element i morgon. Då vill de ha 1 meter framför och 50 cm fritt på varje sida av elementen. Men, nä... så frikostiga är vi inte med platsen. För då måste vi ta bort bokhyllan på kontoret, sängen i sovrummet o.s.v Så lite trångt får det blir.


Förresten, idag har jag gått i bikini hela dagen. Hemma såklart, inte i affärerna. Vilket väder. Wow. Det har känts som om jag bott utomlands. Lagat mat. Rensat ogräs. Städat. Ätit. Allt i bikini. Det har gett fin bränna åxå.


Nu ska vi se en film, "My one and only". Recension kommer i morgon. För efter filmen blir det sängen direkt. Så jag passar på att önska en god natt redan nu. Dröm sött!

Av Annci Hultström - 27 juni 2010 00:03

Vi har sett en film... Slumdog Millionaire blev det. Kan jag rekommendera. Annorlunda, men mycket bra!


Nu väntar sängen. Vi hörs i morgon. Sov gott och dröm sött!

Av Annci Hultström - 26 juni 2010 18:33

Nu är det andra gången jag försöker göra ett inlägg... sidan har knäppat sig från igårkväll.


Igår ja... Wilma är ju ett sådan barn som inte blir så väldigt påverkad vid sjukdom (bara vid höstblåsorna märktes det väl). Så även denna gång. Febern var nere på strax över 37 igår, så vi petade i henne ipren och drog iväg till skogen. Där var målet att plocka björkris + blommor. Så blev det åxå. Men vi hittade även smultron. I mängder. Det var helt sjukt mycket. Har aldrig sett något liknande. Vi öste in i gapet. Och tillslut fick Wilma offra sin solhatt. Vi plockade den halvfull och tog med hem.


Svängde även förbi centrum. Hade sett en annons om tygskor på Intersport. Precis sånna jag ville ha, så det blev ett par vita och ett par röda. Så nöjd så! Sen köpte vi den glömda prinskorven och åkte hem.


Jag satte genast igång med att binda kransar och efter det åts det lunch. Sill, potatis, korv, köttbullar och räkomelett. Snapsade gjorde vi åxå. I jordgubbsaft. Sen, in med mer Ipren och därefter upp till ängen ovanför oss. Där hade de dans runt stången, dansuppvisning (folkdansgillet), lotter m.m Var där (och på Gunnes) i 1½ timme. Köpte med oss fika och gick hem. Fikade. Sen tvingade vi Wilma - under stor protest - att vila en stund på soffan. Undertiden plockade vi lite här hemma och satte sen igång med middagen. Det blev grillad biff med smörsvängd färskpotatis och smörsvängda sockerärtor. Till det bejja och ett glas rött/öl. Gott, gott!


Vid halv åtta kom sedan grannarna över. Vi bjöd över dom. Trevligt med sällskap. De varnades dock innan om halsflussfröken, men de tyckte det var ok ändå. Hon hade ju trots allt ätit penicillin i nästan två dagar. Så, som sagt, de kom. Vi fikade vår SMULTRON-tårta och deras underbart goda frozen halloncheescake på mandelmassabotten. Allt tog slut! Bra betyg för oss båda bagare :-). Kl 22 gick de och Wilma somnade som en klubbad.


Efter det skulle jag ladda upp bilder här på bloggen, men det gick åt skogen. Så vi såg istället ett par avsnitt av "How I met your mother". Somnade ovaggad vid 00.30


Vaknade först av alla i morse, vid 8. Låg kvar en stund. Hörde att W gick upp... och ner. För att se på TV. Då gick jag åxå upp... och ner. Försökte ladda upp bilder igen. Men icke heller denna gång gick det. Gav upp. Åt frukost och gjorde lite saker här hemma. Sen drog vi på bio. Där såg vi "Shrek - Sista kapitlet". Den har premiär den 7/7, men det var smygpremiär på några biografer idag. Så Filmstaden Råsunda blev det. Det var en bra film, så söt stundvis men även spännande. Dock höll jag på att somna efter en knapp timme. Fick en FET-DUMP. Hade ätit lite popcorn och tog sedan 7 godisbitar. Dessa åt jag nog för fort... för det blev riktigt jobbigt ett tag där. Hjärtat rusade, magen gjorde ont å jag blev så trött. Men efter en kvart gick det över. Dock har jag fortfarande ont i magen. Så middag har jag hoppat över än så länge. När jag väl ska äta blir det sallad, med fetaost tror jag.


Nä, nu är det slutpladdrat. Nu kommer lite (eller egentligen mycket) bilder.


Först från gårdagen. Lunchen :

 Hade kunnat bli en fin bild på mor & dotter

 Henriks fint pyntade keps


Sen lite från ängen & Gunnes. Syns det att W gillar sockervadd?


   Brödbakning

          


Åsså kvällsfikat med våra goa grannar:

      


Nu kommer det lite andra bilder från olika händelser sista tiden.


Lotta med familj på besök:

  

Cool kille, söt tjej 

   Mitt vackra gudbarn - Miranda!


Åsså var vi på Nathans kalas förra helgen. Han är f.ö mitt andra goa gudbarn:

 Wilma kör oss i en buss  

 Ont om sittplatser?!


Sen några bilder från dagis-picnicen för några veckor sen:

 Gabriel

 Sofia

 Goda vänner

 En liten pojk-flicka månne?!


Tillsist ett par jämförelsebilder. Midsommar 2009 vs Midsommar 2010.

   

 


Oj, oj, oj... det har hänt en del!


Nej, nu avslutar jag. Ska ta och äta lite. Men vi hörs igen. Kanske senare. Annars i morgon. Ha en fortsatt bra kväll!!

Av Annci Hultström - 25 juni 2010 07:21

...en dag av förväntan, sommarkänsla och önskan om sol. Här ser det ut som om allt blir infriat,trots spruckna planer. Ska ut i skogen nu och hämta lite löv till kransar. Solen skiner och det tycks vara kring 25 i solen. Redan. Inte ett moln på himlen. Tårtan (i form av ett hjärta) är fylld, ska bara garneras med grädde och SVINDYRA jordgubbar.Ryggbiffen ska marineras.Ja, sen är allt klart. EFter lunch tänkte vi ta en tur upp på ängen här borta. De har firande med stång, lotter och dans.Måste få lite av det...Wilma är nog nöjd med att titta på. Nu återstår att önska er alla en riktigt Trevlig Midsommar! Hoppas det finns sol kvar åt er med.

Av Annci Hultström - 24 juni 2010 18:20

Jaha, trots sjukdom och elände är vi fast beslutna om att få detta till en bra midsommar. Och idag har den börjat. Wilma skulle sova middag... det blev 2 timmar. Då passade jag på att ligga i solstolen. Henrik var och handlade lite, men gjorde mig sällskap när han kom hem. Han tog en öl, jag ett glas vin. Skön stund. Nu ska vi fixa lite middag. Lagas inne men ätes ute. Ris med tzatsiki och cevapcici (eller vad det nu heter).


Sen blir det nog att sitta ute, med filtar om benen, till långt in på natten. Vill njuta av när sommaren är som bäst.


Nej, ju - maten!


Presentation


Livets resa - på mitt sätt!

Mot målet

LilySlim Weight loss tickers

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< Juni 2010 >>>

Arkiv

Ställ en fråga

9 besvarade frågor

Tidigare år

Länkar

Gästbok

Sök i bloggen

Maila mig gärna

annci.hultstrom@hotmail.com

Besöksstatistik

Följ mig


Ovido - Quiz & Flashcards