Livets resa - på mitt sätt!

Alla inlägg under maj 2010

Av Annci Hultström - 6 maj 2010 15:04

Nu är jag hemma sedan ett tag... Jag åkte ju in till stan på kontroll. Där jag gick igenom besiktningen och fick veta att jag gått ner mer än medel... Normalt under första året är 40 kg och jag har ju redan nu - efter 6 månader - gått ner 33kg. Så det känns bra, även om jag tycker att det går långsamt.


Träffade läkaren åxå i korridoren och frågade honom om vätskan. Han tyckte att jag skulle ta det med vårdcentralen, för han relaterade inte det till operationen. Så därför blir det VC i morgonbitti.


Efter det drog jag till Spånga och hämtade mina knivar. Såååå fina. Ser fram emot att skära med dom.


Därifrån åkte jag till Barkarby och besökte Plantagen och Bauhaus. Är på jakt efter en speciell mosskratta. Grannen har en sån som hon rekommenderar. Men jag hittar den ingenstans. Någon som har något tips?


Efter det åkte jag hem och hämtade Wilma på dagis. Nu ska vi städa lite här och sen blir det till att laga middag. Kvällen ska vigas åt Wiiwii. Wilma ska få testa. Och jag :-).


Förresten - jag fick slutbeskedet från Högskoleprovet idag. Även där var jag över medel. Jag fick 1,1 (max är 2) och medel var 0,86. Nu är bara frågan om det hjälper mig in på utbildningen. Oavsett om jag kommer in eller ej, så kommer jag inte börja nu. Känner mig inte redo att sitta i skolbänken så många år faktiskt. Så jag avvaktar. Men jag tänker ändå låta min ansökan ligga kvar, kul att se om jag kommer in eller ej.


Nej, nu ska jag sätta fart. Men vi hörs igen. Senare.

ANNONS
Av Annci Hultström - 6 maj 2010 08:09

ja, idag är jag trött på riktigt. För inte kom jag i säng när det var tänkt igår inte... nej, för Henrik gjorde ju klart Wiiwii och då var jag ju tvungen att premiärspela. Bowling blev det. Kul som attans!! Idag måste jag prova de andra spelen åxå. Somnade tillslut efter kl. 24 och vaknade kl. 5. Pigg. Men det var då det... nu är det annat ljud i skällan.


Tack och lov så hjälper det med det vackra vädret. Och promenaden jag tog. Den blev f.ö drygt en tredjedel löpning i dag. 11 minuter löpning och 20 minuter rask promenad. Ja, de 11 minuterna löpning var inte i en följd... men väl uppdelad på 3x1 minut, 1x3 minuter och 1x5 minuter. Och 5 minuter på raken det var rekord. Det tar sig sa mordbrännarn   .


Nej, nu måste jag göra mig klar för sen ska jag ju till stan och sköterskebesök.


Men vänner, vi hörs igen!

ANNONS
Av Annci Hultström - 5 maj 2010 22:16

Sitter här med mitt 3:dje glas skumpa. Kall och mycket god!!


Insåg att jag glömt tacka för kommentarerna jag fått på sistone... så nu:


Syrran - TACK snälla!


http://www.filozophie.bloggplatsen.se - Tack snälla! Det är verkligen en skön känsla. Firar med skumpa för tillfället... är inne på 3:dje glaset   . Och pulsklockan ja... den föll lite i glömska för de var så dyra och en djungel. Vet baske mig inte vilken jag ska köpa. Måste läsa mer om det helt enkelt. Men tillsvidare har jag i alla fall unnat mig en annan sak... ett Wii. Tack igen och kram till dig med


Marre - Japp, tanken är den... gillar ni att sjunga? I sånt fall kan jag dra iväg och köpa karaoke-spelet... Vill ha!!!   


Nu ska jag tömma glaset och leta mig mot sängen. Ska ut och gå/springa i morgonbitti kl. j*****t tidigt. Efter det ska jag lämna Wilma och därefter åka in till stan. Jag ska på 6-månaderskontroll i morgon, efter open alltså. Det är hos sköterskorna bara, så jag gissar att det är vägning å mätning som står på schemat. Men jag ska även ta upp om all vätska jag bär runt på. Ska se om de kan prata med doktorn om det, annars får det bli VC på fredagmorgon.


Ja, så ser det ut.


Önskar alla en god natt. Sov gott & dröm sött!


p.s Nu installerar maken Wiiwii...så i morgon blir det testkörning.

Av Annci Hultström - 5 maj 2010 20:05

Ja, nu är hon här... önskad och efterlängtad... Välkommen säger jag till:


  


                                            


Detta är något jag velat ha länge och nu när jag fick jobb så blev det min present till mig själv (för slutlönen) + att i helgen som var förstod vi att Wilma åxå tyckte det var kul. Hon spelade det på syrrans jobb och älskade det. Så beslutet togs och nu bor hon här. Lilla fina Wiiwii.


Det blev den svarta, för den kostade bara hundra spänn mer men innehöll istället en hel uppsättning spel till. Köpte även med en extra handkontroll + en extra av den andra handkontrollen åxå + en Super Mario Galaxy. Så kul!!! Längtar tills den är inkopplad och jag får premiärköra. Har på sikt tänkt köpa ett Wii Fit med balanceboard åxå. Men det får vi vänta lite med... även om det suger i tarmen...


Fick förresten ett samtal från min chef. Jag behöver inte börja förrän på tisdag, för personen som ska lära upp mig är sjuk. Sedan jobbar jag bara tisdag + onsdag, för de har stängt på fredag. Det var generöst.


Fick även svar på hur många som sökt tjänsten. Det var 30 pers. Inte så många som jag trodde, men kul ändå såklart att jag var mest intressant av 30 pers. Kanske var det inte så många sökande för att de specificerat de program man skulle kunna... är ju faktiskt inte så många som kan de.


Nej, nu avslutar jag och beger mig till kylen. Där ska jag ta fram skumpan, knäcka den och ta mig ett glas... eller två... eller tre.


Hepp / A

Av Annci Hultström - 5 maj 2010 13:03

Som av en slump var det just den låten - "I´m moving on" - som var på tur i MP3-spelaren idag när jag satte på den efter att ha skrivit på kontraktet... måste erkänna att jag blev lite tårögd. Det är en mäktig låt, med underbar innebörd.


Hör här:

http://www.youtube.com/watch?v=FmD_Ypa1iWU&feature=related


Tårarna var av lycka såklart, för när jag klev ut därifrån kände jag mig så glad och stolt. Och för att jag få ett jobb så snabbt och genom annons (det svåraste sättet) samt att vara den enda de tagit in på intervju. Min chef sa f.ö att de 4 jag mött hittills bara hade idel bra saker att säga om mig, hon hade hört så mycket positivt. Och kunden hade sagt att de inte behövde träffa någon mer - "Henne vill vi ha".


Och glädjen över att få en tjänst som jag själv verkligen vill ha och där jag är väntad på, där man förstått att uppskatta mig och det jag kan.


Ja, det kan inte kännas annat än surreal but nice   !


Jag har ställt frågan om hur många sökande det var, väntar på svar om det. Det skulle vara en riktig ego-boost att få veta.


Personen jag ska ta över vet f.ö inget om att hon inte ska vara kvar där längre... efter 3 år. De skulle ha talat med henne om det idag, men hon var sjuk. Så de ska ta det med henne i morgon. Känns som det kommer vara aningen infekterad känsla på måndag... om hon ens dyker upp för att lära upp mig. De sa att om hon inte dyker upp, så skulle jag få blir ledig (med lön) tills de fått i ordning på det.


Hon har tydligen inte skött det bra alls... som t.ex basicsaker som att hålla rent och städat. Papper överallt, gammal frukt, vattenflaskor o.s.v Så det känns inte som att det kommer vara så svårt att göra de nöjda.


Åh, det ska bli så förb****t kul!!!!!!! Är "fett taggad"... som jag kanske skulle sagt om jag var 14   .


Förutom det har det inte hänt så mycket mer idag. Åt lunch när jag kom hem och snart ska jag byta om och sedan hämta min älskade lilla prinsessa på dagis. Hon hade "visa-en-favoritsak-för-kompisarna-dag" på dagis idag. Hon valde sitt smyckeskrin. Ett rosa med en ballerina som dansar till musik när man öppnar locket. Hon är så glad i det. Naturligtvis skulle alla smycken med åxå   .


Nej, nu ska jag kila. Men vi hörs igen senare. Ha det så bra tills dess!Av Annci Hultström - 4 maj 2010 20:34

Ja, i morgonbitti är det dags att skriva kontrakt. Kl. 10 ska jag vara på plats inne i stan. Då får jag träffa min chef åxå. Henne jag träffade tidigare var rekryterare. Jag har skrivit ner lite frågor jag hoppas få svar på... som t.ex friskvårdsbidrag, personalsammankomster m.m


Vi bakade två chokladsockerkakor. De blev goda. Var ju tvungen att smaka en bit... mmmm...


Nu har jag beställt tre nya knivar... Victorinox. En brödkniv och 2 små skalknivar varav en med tänder. När de flyttat hem blir det rensning av gamla skräpknivar. Jag älskar verkligen Victorinox. Har Global åxå, men nä... de är inte lika bra tycker jag. Fick ju ett kit med kockkniv, brödkniv, skalkniv, laxkniv, bryne och laxtång när jag började på Arlanda 1990 och allt utom brödkniven lever fortfarande i samma anda.


Beställde de på www.knivar.nu. De har även knivslipning, så när jag hämtar knivarna ska jag ta med mina befintliga och få de slipade samtidigt. De håller till i Spånga, så det blir ju nära från jobbet sen.


Nej, nu ska jag ta och kolla igenom vad jag ska ta på mig i morgon.


Hörs vi inte något mer idag, så gör vi det i morgon igen.


Tills dess får jag önska alla en god natt. Sov gott & dröm sött!

Av Annci Hultström - 4 maj 2010 16:02

Vi drog till Ikea, men på vägen dit åkte vi via Lunda industriområde för att se var jag ska jobba och för att se hur lång tid det tar att köra. Utan köer tog det 19 minuter från dörr till dörr. Då åkte vi via Stäket. Jag ska klocka via Sollentuna/Akalla åxå för att se om det går snabbare. Men det tror jag inte...


På Ikea reklamerade vi våra sängar. De är 5 år gamla och redan så nerlegade att man tror att de är 15 år gamla... som värst 5,5 cm. Behöver jag säga att ingen av oss sover speciellt bra längre? De skulle skicka ut en besiktningsman. Får väl se vilket år han kommer...


Efter det åt vi lunch där och åkte sedan hemåt. Var sedan på utvecklingssamtal på dagis. Wilma gick igenom besiktningen, med flaggan högt i topp. Man blir stolt som mor när man får höra att man har en modig, framåt, empatisk och mycket duktig tös. Det var bara några av superlativen... Jag fick även chans att framföra att jag tycker det är skit att de inte har någon arrangerad lek på eftermiddagarna. Det var de medvetna om och försökte febrilt få ordning på den biten. Får se om det blir något bättre.


När vi var klara där gick vi hem och jag gjorde i ordning alla papper till a-kassan (det sista intyget jag inväntade kom idag) och gick sedan och postade högen. Passade på att köpa ägg åxå, för Wilma ville baka.


Sagt och gjort - vi slängde ihop två chokladsockerkakor. Skulle bli tigerkakor, men jag glömde helt bort att spara lite vit smet. Men de ska väl gå ner ändå ;-).


Nej, nu måste jag ner och kolla i ugnen. Men ni vet att vi hörs igen senare.

Av Annci Hultström - 4 maj 2010 08:51

... gott i natt. Så gott att jag inte vaknade av klockan när den ringde för promenad. Måste ha stängt av den i sömnen. Vaknade när den ringde kl. 8 (medicin-larm). Då satt W och kollade på TV och Henrik hade redan gått till jobbet. Så promenaden får helt enkelt bli ikväll. Eller under dagen med W. Hon kan ju cykla och jag gå.


Nyss var Väsbyhem här. De letar en läcka i huset. Igen. Tack och lov var det inte hos oss. Eller man kanske ska hoppas på det. I köket. För då skulle man få ett nytt och fint kök   .


Nej, nu ska jag fixa lite här och sedan dra till Ikea.


Vi hörs senare idag. Ha det så bra tills dess!

Presentation


Livets resa - på mitt sätt!

Mot målet

LilySlim Weight loss tickers

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Maj 2010 >>>

Arkiv

Ställ en fråga

9 besvarade frågor

Tidigare år

Länkar

Gästbok

Sök i bloggen

Maila mig gärna

annci.hultstrom@hotmail.com

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Livets resa - på mitt sätt! med Blogkeen
Följ Livets resa - på mitt sätt! med Bloglovin'

Följ mig


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se