Livets resa - på mitt sätt!

Alla inlägg under maj 2010

Av Annci Hultström - 15 maj 2010 21:18

Ja, idag har jag känt mig så levande, som en fjäril som äntligen kommit ur sin kokong. Har känt mig gladare och mer tillfreds än på mycket länge... Tror det är en kombination av viktnedgång och vackert väder.


Började morgonen med att göra i ordning några loppislådor av saker som stått och tagit plats i vår klädkammare. När det var klart hade jag även lyckats rota fram ett par vita 3/4-byxor ur mina gömmor. Strl. 48. När jag tog på dom var dom en aning stora. Provade även en stretch-jeans-kjol i strl. 42. Den var lite tight, men gick att knäppa. DET kära vänner är en kick som heter duga!!!!!


Medans jag höll på med det var Wilma och Henrik ute... Wilma lekte med vattenleken och Henrik plockade om lite i förrådet för att få in de 4 loppislådorna.


Efter det drog vi till Täby och gick på loppis. Det var SJUKT med försäljare. Men även köpare. Trots det gjorde vi en hoper fynd - en riktig toppen-shoppar-dag. T.o.m jag köpte till mig själv för en gångs skull. Hittade 2 kjolar och 6 toppar/tunikor. Samtliga i strl 44. Och de passade. Eller ja, en topp kommer jag kunna ha framåt sommaren. Måste nog ner några kg till för att den ska sitta klockrent. Men det gör inget, kommer behövas då med.


Utöver det köpte vi lite till Wilma: en rit-projektor, en tavla med Mimmi (gammaldags tecknad - superfin), ett par skor, ett par mjukisbyxor, ett överkast som såg ut som en drottningmantel, spel-glas-kulor, en jacka till vintern.


Sen blev det lite fotoramar, 1 terabyte´s hårddisk (till Henrik såklart), en present till min mor.


Ja, det är vad jag kan komma på... allt detta för 600:-. Vi är så nöjda! Den bästa loppisen ever tror jag.


När vi kom hek började jag med maten. Till det drack jag en GT. Henrik fixade grillen. Det blev grillspett med cevapcici (stavning??) & grönsaker, ris och tzatsiki. Till det ett glas vin. I solen. På baksidan. Såååå skönt!!


Nu ska vi se en film. Vad vet jag inte. Så nå avlägsnar jag mig. Men vi hörs igen. I morgon. Sov gott och dröm sött!

Av Annci Hultström - 14 maj 2010 13:01

Vilken duktig liten hjälpreda jag har här hemma. Vi har tvättat alla sängkläder, täcken, kuddar... och hon lade in & tog ur maskiner/torktumlare. Sedan hjälpte hon mig att vika... hon tog alla små handdukar + örngott och sedan hjälpte hon mig att vika alla lakan och påslakan. Och hon tyckte det var kul. Bra! Hon tjänade en slant på det åxå - men det vet hon inte än (är ute och cyklar). Det ska hon använda på loppis i morgon tänkte jag. Då bär det av till Täby galopp-loppis om vädergudarna är på vår sida.


Nej, nu ska jag lägga in allt i skåpen och sedan ska jag fixa ordning lite i köket så vi kan baka en kaka (mockarutor blir det).

Av Annci Hultström - 14 maj 2010 09:02

Ja, så avslutade jag min kväll igår... bölandes igen. Vi såg nämligen filmen "Marley and me". Handlade om bandet mellan hund och människa. Spelade gjorde Owen Wilson och Jennifer Aniston. Den var seg att komma in i, höll på att tröttna. Men då vände det... Henrik däremot, som aldrig haft hund, tyckte inte den var bra. Så man måste nog vara en grym djurälskare  - som förstår det speciella bandet man får till sin hund - för att uppskatta den fullt ut. Rekommenderas till dig som vill gråta så du hulkar en stund.


Vaknade vid 07:30 idag (wow), men låg kvar å gosade med Wilma en stund. Sen åt vi frulle och nu ska vi gå till stora tvättstugan en sväng. Tvättar alltid sängkläder å handdukar där och det var dags för det idag. Sen ska vi baka en kaka och leka med John & Linda en sväng åxå.


Förresten, insåg att jag glömt meddela er veckans vikt... jag hade stått still. Så fortfarande 89.9kg Bara att kämpa på för ett desto bättre resultat nästa vecka.


Nej, nu ska jag sätta fart. Men vi hörs igen senare. Ha det så bra tills dess.

Av Annci Hultström - 13 maj 2010 19:45

... till Biggest loser - igen. De har precis sprungit en halvmara. Fortfarande rätt mycket överviktiga... sjukt. Jag vill åxå. Blir så grymt peppad.


Var appropå det ute i morse. Tog en lite längre tur i morse, 36 minuter, och sprang 12 minuter av tiden. Ska verkligen pressa mig nu sista veckorna innan Vårruset och Blodomloppet. Vore ju nice om jag kunde springa halva tiden i alla fall. Har kollat upp om gym vid jobbet. Finns ett i husets markplan. De tar 150:-/månad och årsabonnemang behövs inte, utan kan tas månad för månad. Däremot glömde jag fråga om man gå där med FAR (fysisk aktivitet på recept). Ska fråga om det på måndag tänkte jag. Men funkar inte det så kör jag på kort där ändå.


Nu till gårdagens film-tittning... ett snabbt avklarat kapitel. Det blev nämligen ingen film. Varför? Jo, min man fastnade så pass länge att jag höll på att somna i soffan och gick och lade mig istället. Vi tänkte göra ett nytt försök ikväll, när han badat klart.


Och dagen då, vad har den bestått i? Jo, som jag skrev igår så hade vi ju en fullspäckad dag som plan och så blev det. Jag vaknade 05:45 (ofrivilligt), låg kvar till 06:20... gick på toa, klädde mig och gav mig sedan ut på min runda. När jag kom hem vid 07:30 hade Wilma vaknat och satt och såg på TV. Henrik sov fortfarande. Jag lade mig i badkaret en stund, väckte H och fixade sedan frukost. Efter den så drog vi in till stan. Där lämnade vi de 5 säckarna med kläder till Stadsmissionen (det blev MYCKET glada) och drog oss sedan till Tekniska museét. Där var vi sedan i nästan 6 timmar, hela öppettiden i princip. Och jösses vad kul vi hade. Det var ett riktigt bra ställe. Väl värt ytterligare ett besök någon dag.


När vi kom hem vid 18-tiden fick Wilma lite middag (vi andra var mätta efter eftermiddagens fika) och därefter jordgubbar med glass. Nu sover hon och vi ska äta lite och sen se den där filmen   .


Nu kom han, den nybadade maken, så jag avslutar här för dagen. Men vi hörs igen i morgon.


Sov gott och dröm sött när det väl är dags.

Av Annci Hultström - 12 maj 2010 21:29

... så söta dessa små underbara liv är. Se och njut: http://www.tracyraver.com/index2.php


De sötaste, enligt mig, hittar du under "Newborn" och på sidorna 5, 8, 10 (den vänstra av dom två), 20, 22, 23, 44, 51. Läste om fotografen i Aftonbladet förut och hon fotar bebisarna sovandes och nyätna. Då är det som lättast tydligen. Får vi någon gång en familjemedlem till ska jag testa. Det är ju sååå söta bilder.


Har inte lyckats se någon film än... Henrik har saker han måste slutföra. Men nu borde han komma snart... tror jag. Den mannen kan fastna han...


Appropå ingenting... fick ett sms från mor & far idag. De är i Riga på SPA-resa. Idag hade de fått massage, ansiktsbehandling och skalpmassage. Det hade visst varit ljuvligt skönt. Härligt att höra. Toppenväder hade de åxå. Ska bli kul att höra om resten när de kommit hem igen på fredag.


Nej, nu kommer han... hörs igen.

Av Annci Hultström - 12 maj 2010 20:05

Nu har min första vecka på nya jobbet kommit till ända. Det var en mjukstart kan man säga, 2 hela dagar   . Det har varit 2 bra dagar, har lärt mig grunderna... men mycket återstår. Men för det behövs min företrädare. Hon sitter på den typen av info, så det får jag pumpa henne på nästa vecka. Och det kliar verkligen i fingrarna att få börja röja. Ni kan inte ens föreställa er hur det ser ut... att människan orkat sitta i den skiten är för mig ett mysterium. Snacka om hemmablind.


Efter jobbet idag så åkte jag hem, hämtade Henrik & Wilma. Sen drog vi till Stinsen för middag och lite shopping. Nu blir det en lugn afton i soffan.


I morgon väntar en heldag med familjen. Det blir museum, bio m.m Ska bli kul!!


När vi ändå är i stan ska svänga inom Stadsmissionen på söder och lämna några säckar kläder till dom hemlösa. Vi brukar göra det ett par gånger/år. Lämnar hellre direkt till dom än till deras second hand-verksamhet. För där tror jag inte att alla pengar går fram till de som verkligen behöver det. Men som sagt, detta är  en dagverksamhet dit de hemlösa kommer för att äta lite, duscha, få sällskap och aktivitet. Rekommenderar alla att göra detsamma. Läs mer här: http://www.stadsmissionen.se/Socialverksamhet/Nyhetsarkiv-Social-verksamhet/Varrensning-i-kladkammaren/


Ha nu en underbar onsdagskväll. Vi hörs senare - efter filmen. En recension kanske.

Av Annci Hultström - 11 maj 2010 20:05

Ja, då har jag hamnat i soffan. Är lite trött, men det kunde nog ha varit värre... :-)


Det har varit en bra dag, riktigt bra. Känner mig verkligen efterlängtad. Fick ju en blomma av kunden. Jag blev jätteglad. Det hade jag inte förväntat mig. Möjligen av min arbetsgivare, men inte av kunden. Nice!


Fick åxå en rundvandring i huset. Fick se alla delar (mycket intressant bransch)och väldigt många nya ansikten. Kommer tyvärr inte ihåg ens hälften... eller knappt en tiondel. Men det kan man kanske inte begära efter en dag?! Det som jag däremot insåg var att det var väldigt ljusa och fina lokaler och alla var väldigt trevliga.


Tycker det har varit en lugn dag, men hon som lärde upp mig (inte ordinarie, för hon är ju sjuk) sa att det varit rätt mycket. Vi ha alla olika syn på saker helt enkelt. Men jag kommer få massor att göra så fort min företrädare försvunnit. För, som jag skrev i förra inlägget, SHIT vad SHIT hon har där... finns massor att städa och rensa bort. Det är ett vrak... Helt sjukt. Men det känns lite dumt att börja slänga saker innan hon försvinner helt. Och det sker väl nästa vecka någon gång. Det styr jag... så fort jag känner mig varm i kläderna så kan jag bara säga till så kommer hon inte mer.


När jag gick från jobbet så insåg jag att det ligger en vaccinationscentral i samma hus. Så jag stegade in där och frågade om de var lång kö, skulle ju ta min andra TBE. Det var ingen kö alls, så jag betalade och fick det gjort. Det gick undan ska jag säga... jag kom dit 16.31 och satt i bilen igen kl. 16.41 Det är service det ;-)


Nej, nu ska jag göra mig ett litet kvällsmål. Sen blir det lite tv-tittning och därefter en tidig kväll i säng. Är som sagt aningen trött... kan nog bero på att jag vaknade kl. 5 i morse och kunde inte somna om.


Men ha det så bra och dröm sött!

Av Annci Hultström - 11 maj 2010 11:45

Ja, då är jag på plats på min nya arbetsplats sedan några timmar (tog 30 minuter, lite köer efter Barkarby). Jag trivs redan! Har fått en fin blomma av kunden, en cerise stor orkidée. Känner mig väldigt välkommen! En skön känsla efter de sista åren av "hit-och-dit-kastning".


Det är dock väldigt rörigt här... ser fram emot att den andra slutat så jag kan börja skapa detta till mitt eget. För nu är det fullt ska jag säga... kylen är lika full som vår hemma. Och frysen... tydligen har hon ingen frys hemma. Så, som sagt, det blir skönt när det är rensat och jag kan börja om.


Nej, nu ska jag snart stänga igen och gå på lunch.


Vi hörs igen ikväll. Ha det så bra tills dess.

Presentation


Livets resa - på mitt sätt!

Mot målet

LilySlim Weight loss tickers

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Maj 2010 >>>

Arkiv

Ställ en fråga

9 besvarade frågor

Tidigare år

Länkar

Gästbok

Sök i bloggen

Maila mig gärna

annci.hultstrom@hotmail.com

Besöksstatistik

Följ mig


Ovido - Quiz & Flashcards