Livets resa - på mitt sätt!

Alla inlägg under maj 2010

Av Annci Hultström - 25 maj 2010 19:42

Idag har det verkligen varit tråkigt väder. Inte för att det gör så mycket när man ändå är inne och jobbar, men att få in några strålar gör stor skillnad. Men den är kanske tebax i morgon.


Idag har jag fått massor gjort på jobbet. Börjar få riktigt bra grepp om ett å annat. Fattas dock en hel del, men nästa vecka ska jag sitta med en av cheferna. Då ska jag pumpa honom på info.


När jag kom hem vid 17:15 kastade jag mig över matlagningen. Skulle ju på möte kl. 18. När den väl var klar 17:35 fick jag kasta i mig den. Ska ju äta i 20 minuter, men det gick nog på strax över 10 minuter... inte bra. Det slutade naturligtvis med en dumping light. Fick lite hjärtklappning och blev aningen skakig. Men det gick över ganska snabbt tack och lov.


På mötet blev det inte så mycket sagt. Var ju sista för läsåret, så det var mest en fikastund med småprat. Sade upp mig som medlem i rådet... har tröttnat. Det ger inget längre. Inga föräldrar kommer med frågor och det lilla som kommer upp blir ju alltid nedröstat av ledningen i alla fall. Så på dessa 6 terminer har vi fått igenom en konkret sak. Bra jobbat va?? Nej, nu ids jag inte mer.


Nu sitter jag här i soffan och funderar på att gå och ta ett bad... eller lägga mig... eller diska... hmmmm... orken räcker inte till nåt, så jag blir nog kvar här. I alla fall en stund. Samla kraft ni vet. Tittar under tiden på Biggest loser. Bra som vanligt.


Förresten, jag vann nåt idag. 1 biljett till Cirkus Maximum. Ja, 1 biljett... hur korkat är inte det?? Kanske ska jag vara tacksam... men så här var det... Fick en lapp hem i brevlådan om att man kunde vinna biljetter (biljettER = plural=flera). Jag tävlade och vann. 1 biljett. Det handlar ju bara om att de vill att man ska köpa till för sina barn och respektive. Och Cirkus, mina vänner, är ingen billig aktivitet längre. Skulle vi köpa en barnbiljett till Wilma och en vuxen till Henrik så skulle det ändå gå på 660:-. Lägg till för en vuxen till (om vi inte vunnit) och kostnaden är uppe i 1010:-. Tur att man inte är en flerbarnsfamilj. Då hade jag valt en utlandsresa istället ;-). Får se hur vi gör. Wilma vill gärna gå, har pratat om det länge. Men... ja... svårt. Får väl bli så ändå tror jag.

ANNONS
Av Annci Hultström - 25 maj 2010 07:58

...ja inte grader tack och lov utan kg. - 1 kg blev alltså resultatet denna vecka. Väger därmed 89,2, så nu har jag gått ner precis 34 kg sedan toppnotering.


Tycker det går fööööör långsamt nu, men har läst mig till att efter 6 månader så gör det normalt det (vet att de sa det på sjukhuset åxå). Så det är väl bara att acceptera helt enkelt. Fast om man slår ut de 34 på antal veckor som gått så är det mer än 1 kg/vecka. Och det får man väl anse som ett mycket bra resultat?!


Jag har sovit som en prinsessa inatt igen. Men vad vaknar man till... pissregn. Trist! Mest för barnen, för de ska springa Smedbyruset idag. Wilma var så glad över det. Alla skulle få pris när de kom i mål. Hoppas det inte häller ner precis då bara. När jag ändå är inne på vädret så beställer jag härmed SOL och VÄRME tills på torsdag. Då ska vi ha picnic på dagis. Fixar någon det???


Nackspärren är bättre, men inte helt bra. Så det får kanske bli en vända ikväll igen. Jag tror det är bäddmadrassen. Har ju varit utan den nu i två veckor (på uppmaning av IKEA), men lade på den i söndagskväll. Känner mig helt mörbultat i kroppen åxå när jag vaknar. Ska sova med den några nätter nu och känna efter. Sen ringer jag besiktningsmannen och lämnar rapport.


Nej, nu mina vänner måste jag jobba. Men vi hörs igen senare. Ha en bra dag i regnet.

ANNONS
Av Annci Hultström - 24 maj 2010 22:06

... sova, sova, sova... Det är vad som gäller nu. Har fått en rejäl omgång av Henrik och tagit en pronaxen (muskelavslappnande). Så nu hoppas jag att skiten är borta när jag vaknar.


Nä, avslutar innan jag knappt hunnit börja... ville bara kika in och önska en God natt!! Dröm sött!

Av Annci Hultström - 24 maj 2010 19:46

Ja, det är vad jag fått på köpet idag. Vaknade något stel... men det har bara blitt värre å värre under dagen. Henrik får ge mig en omgång sen, så får jag se om det släpper.


Dagen på jobbet var bra. Jag börjar komma igenom alla gamla dokument... men än är det lång väg kvar. Jag fattar inte vad alla föregångare tänkt på när de velat spara info som är upp emot 20 år gamla. Vad har de för värde idag?? De har ju bytt växel och personal hundra gånger inom den tiden. Hmmmm...


Men idag var min kontakt tebax efter en veckas semester, så han gav mig ok på att kasta allt utom årets. Men jag tänkte att jag faktiskt sparar allt sedan 11/9-09. Det var då de bytte växelplattform och då kan det vara bra att ha infot kvar i ett år i alla fall om man behöver gå tebax för att kolla något.


Har åxå börjat göra i ordning den infopärm som varje Adecco-entreprenad har för att vikarier ska kunna orientera sig. Det är åxå ett digert jobb, med mycket gammal info. Absolut nyast var vissa sidor som uppdaterades förra sommaren. Så även där har jag lite att bita i.


Men kul är det. Saknar dock info om företaget. Så i morgon ska jag se till att få några möten bokade.


Sen jag kom hem har det inte hänt så mycket. Lagade mat och sedan kollade jag å Wilma på Askungen tills det var nattningsdags. Tiden räcker verkligen inte till nåt nu när jag jobbar heltid. Men jag är innerligt tacksam att jag bara jobbar till 16:30 samt att jag kan köra bil. För jag är ju ädå hemma (efter dagishämtning) vid 17:15 senast. Kunde ju ha varit mycket värre... Känns bara lite trist att stressa hem... Wilma ville gunga idag, men då måste man säga nej. Annars blir ju maten så grymt sen. Tycker det är sent nog att äta vid 18-tiden. Nåväl, jag kommer väl in i rutinerna snart och då blir det lättare.


Nej, nu ska jag gå ner och städa undan i köket. Men vi hörs senare.

Av Annci Hultström - 24 maj 2010 08:41

Hej på er världen!


Idag var det lite kallare i den kungliga huvudstaden... om man jämför med lördagens HELT fantastiska väder. Men vad gör det när man ändå jobbar. Huvusaken är att solen skiner!


Det blev ingen film igår. Min kära man fastnade vid något jobb han var tvungen att göra klart... Själv fastnade jag framför datorn och en film på 3:an. Hade sett den förr, så mest fokus låg nog på datorn.


Inatt har jag sovit som en prinsessa. Riktigt skönt. Men ändå sitter jag här och gäspar. Varför är det så - ju godare jag sover, desto mer gäspar jag... hmmmm...


Här på jobbet är det superlugnt än så länge. Det är bra, då hinner jag gå igenom en massa gamla mail och dokument. Försöker åxå få en struktur på mailboxen. De kör Lotus här, det har jag aldrig jobbat med... så jag är inte riktigt med på dess funktioner än. Men det kommer väl gissar jag.


Nej, nu ska jag återgå. Men vi hörs senare. Ha en underbar måndag!

Av Annci Hultström - 23 maj 2010 19:31

Ja, vädret har väl inte varit så kalas. Men i övrigt har det varit en bra dag.


Vi kastade oss upp i morse, gjorde matsäck-frukost (som åts i bilen för att tidsoptimera) och åkte sedan direkt mot Uppsala. Målet var Ikea och Biltema.


Vi tog Biltema först. Där skulle vi reklamera cykeln som Wilma fick av oss för en månad sedan. Den trampade nämligen väldigt dåligt. Så fort hon slutade trampa, för att rulla lite, så låste sig tramporna och hon kunde inte trampa vidare. Men de fixade det enkelt, tack å lov.


Efter det blev det IKEA. Där var målet att hitta ett balkongbord + 2 stolar för att ge Gunnar (Henriks svåger) i present. De ska nämligen flytta. De har bott i sin Östermalmsvåning.... 4 rok på c:a 95 kvm, 3 trappor utan hiss å balkong i typ 12 år. Den byts nu mot en 6:a på 164 kvm - MED hiss OCH balkong (på samma gård). Dock små... men ändå. Hissen tar väl 1 person och balkongen 2. Så det blev ett sånt litet bord man hänger på räcket och 2 klappstolar. Ska bli kul att se lägenheten sen. Det är visst en riktig våning att gå vilse i. Kakelugn, serveringsrum å 4,5 meter i tak. Hade varit nåt det. Skulle kunna tänka mig att bo i stan, om det var i en sån våning. Får väl hyra in mig när stads-längtan blir för stor... hmmmm... undrar hur ofta det kommer bli?!


När vi kom hem åt vi lunch, gjorde oss klara och drog sedan till Täby där vi skulle gratta både svärfar och Gunnar. Svärfar fick en tur (ihop med oss alla) upp i Globen skywiew. Den 18 augusti bär det av.


Efter fika där drog vi och handlade veckans middagar och vidare hem. Åt middag och nu ska det nattas barn och sedan ska vi se en film.


Ja, appropå film så såg vi en igår. Eller ja, jag såg nog bara halva innan jag sov. Den var dock bra, men jag var helt slut. Den hette nåt i stil med "Pojken i den randiga pyjamasen" och handlade om 2:a världskriget. Henrik sa att den var riktigt bra, så jag ska se det jag missade någon dag.


Vad det blir idag ber jag att få återkomma om.


Vi hörs nog inte mer ikväll, så jag önskar en god natt redan nu... kissa inte i sängen.

Av Annci Hultström - 22 maj 2010 20:52

Som sagt - Oh, what a day!! Vilket väder. Vilken avkoppling. Supernice helt enkelt!!


Morgonen började med frukost ute i solen. Efter det drog vi på loppis i Täby. Jag handlade ett par fritids-trekvartsbyxor (strl. 46, har gått ner nästan 5 strl i brallor), en munkjacka och en topp. För totalt 35:-. Och jag kunde ha allt åxå. Är det inte underbart?!


Efter det skjutsade vi Wilma på kalas, åkte och köpte lunch (sallad), hem och åt den i solen, hämtade Wilma kl. 16, åkte till ICA Maxi för att handla lite, hem och åt middag. Sedan rensade jag ogräs, klippte ner rosor och tog bort  mer maskrosor. Allt medan Henrik & Wilma spelade fotboll.


Sen har vi suttit och kollat på Bee Movie. Kul film. Nu ska vi kolla på en film vi vuxna åxå. Vad vet jag inte än. Men innan det ska jag bjuda på en hoper bilder. Först några från när vi var på Tekniska:


 Utanför entrén.

 Rutschkanan fick sig många åk.


På 4-D filmen... som både blåste luft och doft på oss. Mycket bra!! 

       Ja, med huvudet på ett fat... hmmm...


 Wilma framför det "lilla" gruv-traktor-däcket.

 Henrik åker raket.


 Farmor & farfar på besök, spelandes Wii.

 Jag, förra helgen.

 Pappa & dotter-mys  


     Jag och W idag, innan loppis.


 Fröken hittade en mask, som det var synd om... 


 ...så hon begravde den, annars skulle den torka. När hon var klar så konstaterade hon att nu kunde den leka med sina kompisar.


Till sist några bilder på mig, under förändring.

   

         

        


Lite skillnad va??


Nej, nu blir det film. Vi hörs igen i morgon. Och som vanligt - sov gott och dröm sött!!

Av Annci Hultström - 21 maj 2010 20:09

... fredagsmyyyyyys!


Störtade hem, via Willy´s och bolaget i Rotebro. Den tanken var jag inte ensam om kan jag säga. Det har väl aldrig varit så många människor där på samma gång.


När jag kom hem satte jag igång med maten, i sällskap av ett glas vitt. Kallt. Gott. Det blev grillad fläskfilé. Mycket gott blev det.


Nu sitter vi i soffan och ser på Asterix. Jag med ett glas rött, Henrik tomhänt och Wilma med salta pinnar. En skön stund efter en hård vecka.


Idag har jag formligen glott in i skärmen hela dagen. Jag har gått igenom flera hundra mail. Rensat, ändrat, sparat. Efter det började jag uppdatera växeln lite. Den skrek om att vi överskred licenserna. Hoppas det löste sig. Kunde inte se det idag. Tror den måste uppdatera sig över natten. Så det visar sig på måndag.


Nej, nu ska jag sälla mig till de andra. Så vi hörs helt enkelt i morgon.


Lova mig nu att sova så gott å drömma söta drömmar!!

Presentation


Livets resa - på mitt sätt!

Mot målet

LilySlim Weight loss tickers

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Maj 2010 >>>

Arkiv

Ställ en fråga

9 besvarade frågor

Tidigare år

Länkar

Gästbok

Sök i bloggen

Maila mig gärna

annci.hultstrom@hotmail.com

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Livets resa - på mitt sätt! med Blogkeen
Följ Livets resa - på mitt sätt! med Bloglovin'

Följ mig


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se