Livets resa - på mitt sätt!

Alla inlägg under april 2010

Av Annci Hultström - 26 april 2010 18:44

... och mamma för den trevliga överraskningen!!!! Kan inte smälta det... gulliga ni!! Får ge er en större kram än vanligt när vi ses i morgon.


Nu är pannkakorna uppätna och Henrik & Wilma är ute å cyklar. Själv ska jag ge mig på räkningarna. Ser ut att vara en bra månad. Det gillar jag.


Efter det ska jag stryka gardiner och sedan sätta upp dom. Kanske drar jag ett varv med dammsugaren åxå när jag ändå är i farten. Då kan jag löka i soffan, framför en bra film, med gott samvete sen.


Hörs igen senare!!!

Av Annci Hultström - 26 april 2010 16:44

Ja, genom mina fönster menar jag såklart   . Har haft fönsterputsaren här. Det är verkligen en lyx att stå och småprata med en trevlig person medans den tvättar mina fönster.


Låg f.ö i hammocken en stund idag... och somnade. Det var så skönt, riktigt varmt. Kollade termometern i skuggan när jag gick in, då var det +16 och i solen +23. Ljuvligt! Försökte f.ö mms-blogga då, men det inlägget har inte kommit in ser jag. Det var en bild på mig i slapp-ställning. Ska försöka få in den på något annat sätt.


Nu ska det stekas pannkakor. Sedan ska jag nog baka någon sockerkaka tror jag... har både ägg och mjölk som går ut idag.


Men vi hörs igen senare. Ha det gott så länge!

Av Annci Hultström - 26 april 2010 10:44

Satte in två annonser på Blocket igår. En på Wilmas gamla cykel (6 pers har hört av sig) och en på vårt gamla soffbord.


Nu ringde jag upp en som var intresserad av soffbordet. Pris: 150:-, men han skambudade 50:- och jag sa nej... men han hade som ursäkt att han hade långt och åka och att det pris han erbjöd var bra... Eh... inte riktigt mitt fel att han bor långt bort eller?? Och det är klart att det pris han sa var bra - för honom.


Han skulle ringa sen, när han inte är på jobbet utan kunde prata bättre. Då sa jag att han bara behövde ringa om han betalar det jag vill ha, annars behöver han inte bemöda sig. Hatar sånt... nackdelen med blocket, alla puckon som vill ha saker gratis. Visst kan jag gå ner lite, men f*n inte en tredjedel. Vi är inte i Thailand nu   . Får se hur det slutar.

Av Annci Hultström - 26 april 2010 08:04

God morgon bloggen! Hoppas ni har sovit lika gott som jag.


Idag är frågan - blir det sol eller inte? Hoppas på det. Skulle vara skönt att sitta en stund i den... har liksom inte hunnit det i helgen.


I eftermiddag ska vi få fönstren putsade. Det är något jag vägrar... har inte gjort det själv på c:a 14 år. Det är det absolut tråkigaste jag vet och finns det då folk som gillar att göra det för en liten summa pengar - så varsågod! Sedan några år har jag samma firma som gör det och det kostar 350:-. Värt varenda krona!!


Nej, nu måste jag utfodra Wilma. Men vi hörs igen senare idag. Ha det så bra tills dess.

Av Annci Hultström - 25 april 2010 23:28

... som kom från Wilma idag... När vi var på Burger King så hörde hon en afrikansk tjej (inte jättemörk, utan mer "ljusbrun" men med vackert svart lockigt hår) som pratade med en kompis. Då säger Wilma: "Men mamma, hon pratar ju svenska".


Jamen varför skulle hon inte göra det, sa jag. Hon funderade en stund och sa sen, lite generat, att hon är ju... eh... brun.


Då sa jag att det finns ju många som inte är så ljusa som vi som bor i Sverige och pratar svenska, att många är födda här till och med. Och så sa jag att Moffa är ju brun och pratar svenska.


På det blev svaret: "Jamen, han är ju bara brun för att han varit i Thailand".


Underbart! Det var alltså idag som det gick upp för henne att vi ser olika ut. Hon verkar inte ha reflekterat tidigare över att Moffa faktiskt är marockan...


Vet att jag för ett antal månader sedan frågade om hon tänkt på att en kille på hennes dagis är mörk och har mörkt lockigt hår och att hon var ljus. Men nä, det hade hon inte tänkt på.


Så, som sagt, det var idag det slog henne. Härliga ungar!!!


Med det sagt blir det bingen nästa. Dröm sött!!! 

Av Annci Hultström - 25 april 2010 20:07

Jaha, så har ytterligare en dag passerat. Idag fick vi sovmorgon. Kl. 8:30 kom Wilma och killade mig i håret :-). Sen blev det frukost och därefter satte jag igång att sortera barnkläderna som jag rensade ut för en vecka sedan. Tänkte att lite skulle få gå vidare till vänners barn, lite skulle sparas, lite loppas å lite slängas.


Efter det gjorde vi oss klara och åkte... målet var Täby och bebissniff. Här är hon undret Antonia, 2 månader gammal (Wilmas tremänning):

  

Efter mat och en stunds tupplur i min famn kom det...


   ... leendet, som avslutades med...


   ... lite bajsande, här tar hon i - därav uttrycket :-)


Sen bar det av till BK där vi intog dagens middag. Nu sitter jag här, och Henrik däruppe... måste jobba lite. Själv ska jag sätta ut en annons på Blocket på Wilmas gamla cykel.


Här kommer lite bilder från den senaste tiden.


Jag flätar ur flätorna ur Wilmas hår. Tog 1½ timme:

      


Några bilder från hotellet vi bodde på hitom Vingåker:

Jag utanför

Bröllopssviten (privat stuga med jacuzzi)

Hotellet

Utsikten 

Matsalen

 Baren


Och här är de 3 tunikor + de skor jag köpte till mig själv. Ja, inte på Vingåker då... utan snarare Lindex resp. Skopunkten:

        


Och här några bilder på när Wilma fick sin nya cykel. En mycket glad och stolt tjej.

 


Till sist några bilder från gårdagens utflykt:


 Hopp från stor marsmallow

 Snö?? Nej, en jättemarsmallow i förgrunden.

   Hopp på mammas mage

 Skönt när solen var framme


 Dagens lunch... när det tillsist gick vägen


Längs vägen tillbaks till bilen hittade vi ett träd med en mycket ovanlig gren. Kolla in hur den växer:

   


Ja, det var lite bilder. Ska bli bättre att lägga in bilder... någon varje dag. Skulle ju vara enklare om det gick att blogga från mobilen, men bloggen stödjer inte Android som jag har på den. De håller på att lösa problemet, hoppas det funkar snart.


Nej, nu ska jag lägga in den där annonsen. Men vi hörs igen i morgon. Ha det så bra tills dess och dröm sött när det är dags.

Av Annci Hultström - 24 april 2010 22:35

... med frånvaro är inte likt mig. Jag gillar ju verkligen att skriva i bloggen... men tiden har runnit iväg senaste dagarna. Därför har det blitt så. SORRY! Men nu lugnar det ner sig och ska skärpa till mig.


I fredags var ju Wilma hemma från dagis (15-timmar barn som hon är nu). Vi började dagen med att städa färdigt huset och slänga  en hoper skräp & sopor. Sen gick vi till Linda en stund, tog en snabbfika och snackade skit. Sen gick vi hem och direkt kom kvällen gäster... Crazy familjen Z. Vi åt en pasta med kycklingsås (kokosmjölk, röd curry). Efterrätt blev marängsviss. Gott, gott!!


Sen blev det soffan en stund och därefter bingen. Sov gott, ända till kl. 7 i morse.


Då sov resterande, så jag låg kvar och drog mig. Kollade lite på min mobil... lade till några appar. Vid 8:30 vaknade W och vi gick ner och gjorde en goood lördagsfrukost. Sen väckte vi husets herre   och åt.


Efter det packade vi en väska och drog ut i skogen, upp till Runsa borg. Det är en  ruin efter en medeltidsborg, vid Mälaren.


Där skulle vi grilla vi korv var det tänkt. Så engångsgrillen togs fram och tändes på. Och vips... på en sekund var tänd-pappret i den uppbrunnet. Så av med gallret och i med näver, löv å gräs. Efter 20 minuter brann den och efter ytterligare en stund var det dags att börja grilla. Så jag lade på 5 av de 10 korvarna... vände på klacken för att ta fram korvbrödet å ketchupen och... ja, 5 brända korvar var resultatet av det. Så på med 5 nya, vakta med hököga och när de började bli klara så ropade jag dit Wilma & Henrik. Då gick solen HELT i moln och det blev skitkallt... vi åt vår korv (i torra tråkiga korvbröd) huttrandes. När vi var klara kom solen igen... Då började Henrik en mening med "när vi gör det här igen nästa år"... Ha, ha... Så intressant tyckte vi att det var just då.


Efter det klättrade vi i "berg", kastade pinnar å bröd i vattnet och Wilma klättrade i träd. Och det var faktiskt, trots allt en trevlig utflykt.


Efter det gjorde vi oss klara och drog till familjen Höjer. Där lekte barnen jättefint, så vi kunde bara sitta å prata å äta gott. 3-rätters blev vi bortskämda med. Riktigt gott! Tack vänner för en trevlig dag/kväll! Vi spelade även Buzz. Ett frågesportspel på PS3. Skitkul. Linda vann f.ö


Nu sitter vi i soffan, men sängen lockar så det blir nog att flytta sig uppåt strax.


I morgon är det inget speciellt planerat på förmiddagen, men kl. 14 ska vi vara i Täby och träffa Wilmas lilla tremänning (född i februari).


Nej, nu avslutar jag. Men jag är ju tebax i morgon. Det är ett löfte... och då (fy f*n vad jag skäms) kommer bilderna åxå. Tänkte lägga upp dom nu, men kameran glömde vi hos Höjers. Såklart.


Sov gott & dröm sött!

Av Annci Hultström - 22 april 2010 22:57

... vilken dålig bloggvän jag har varit idag. Men jag har helt enkelt varit upptagen idag.


Jag har STOR-städat. Ni vet, torkat lister å annat man gärna "glömmer" när man vardagsstädar. Jag trodde ju att jag skulle ha all tid i världen till det i vår... men... det är inte säkert att det blir så.


De ringde nämligen idag igen och sa att de skickat mitt CV till kunden och nu vill de åxå träffa mig. Dessvärre blir det inte förrän nästa onsdag. Åh, jag är så ivrig... vill få veta nu. Vill ju så gärna ha detta jobb. Men det är bara att sysselsätta sig så gott det går, då går tiden snabbare.


Ja, så det har alltså min dag bestått av... städning. Det som blev kvar var badrummet uppe, hann inte klart... Wilma tyckte inte det var så kul att jag städade hela tiden.


Till middag blev det tacos och efter att W somnat såg vi på en film. Den hette "Jennifers body" och den var skum... skulle inte rekommendera den. Eller, ja... har du 1,45 som du inte alls vet var du ska göra av... böckerna är slut, tidningarna likaså, alla filmer sedda, alla du känner upptagna... då kanske den kan vara ok att se.


Nu sitter jag och fördriver tiden... har lagt ett bud på en supersnygg tunika på Tradera... vill vara med till "the bitter end"... vill kunna peta in ett till bud i sluttampen om jag blir överbjuden.


Har f.ö ropat in 2 par byxor, en kjol, en tunika och en skjorta under ett par dagar. Hoppas jag kan ha dom och att dom är fina. Totalt har jag betalat 256:- innklusive frakt. Sånt gör mig glad :-) Nu är det bara 13 minuter kvar... Hoppas jag får den :-)


Förresten... bilderna... *tittar bort och visslar lite*... Sorry! Lovar igen, på hedersord, att de kommer i morgon. Då kan jag återkomma med bilder på vad jag ropat in åxå. Är det ett bra plåster på såren?! ;-)


Nu höjde jag budet... vill ha den. Lade budet på 158:-, men den är uppe på... eh... 168 helt plötsligt. Så nä, nu ger jag mig. Snygg som f*n, men svårt... man vet ju inte om/när man kan ha den.


Äh... nu lade jag 10:- till... men tror jag kommer bli omsprungen på upploppet faktiskt.


Nu - omsprungen. Så nu ger jag mig. Detta gick jag miste om (pris den gick för blev 215:- inkl. frakt):


  


Denna vann jag, inte lika festlig - men bra på jobbet (kostade mig 23:- inkl. frakt):

  


Sedan var det brallor, men de är inte så roliga att se på... så ni slipper.


Nä, nu mina vänner - sängen. Sov gott & Dröm sött!!



Presentation


Livets resa - på mitt sätt!

Mot målet

LilySlim Weight loss tickers

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16
17
18
19 20 21 22
23
24 25
26 27 28 29 30
<<< April 2010 >>>

Arkiv

Ställ en fråga

9 besvarade frågor

Tidigare år

Länkar

Gästbok

Sök i bloggen

Maila mig gärna

annci.hultstrom@hotmail.com

Besöksstatistik

Följ mig


Ovido - Quiz & Flashcards