Livets resa - på mitt sätt!

Alla inlägg under februari 2010

Av Annci Hultström - 16 februari 2010 21:33

Nu har jag kört 30 minuter styrka (är som en geléhög nu). Ska dricka mig en smoothie till en film på TV. Tror jag. Om vi kan enas.


Blir sista inlägget för dagen nu. Men vi hörs ju i morgon igen.


Tills dess - Dröm sött!

Av Annci Hultström - 16 februari 2010 19:16

... som f*n. Gör det mest hela tiden nu... gör alltid det när jag går ner. Men jag tror bestämt att det är lite värre nu. Men det är väl för att det går så fort.


När jag ska sova fryser så jag skakar. Så lösningen på det är att ligga på en fleecefilt, ha en fleecefilt över mig + täcke. Då somnar jag gott! Och i vaket tillstånd så är det strumpor + tofflor, långärmat + fleecejacka. Och såklart - 2 filtar. Skulle kunna sätta på elementen åxå... mmmm, det är sant... de är inte på. Men det är för att vi bor i Sveriges varmaste hus. Så så fort vi sätter på dom så blir det så förbaskat varmt inne. Och framförallt i sovrummet är det uteslutet. Där får det inte vara mer än 18 grader.


Men om 3 veckor hoppas jag slippa frysa. I alla fall under 3 veckor   .


Nu sitter jag och ser på Biggest loser - igen. Men nu vet jag ju redan vem som vinner. Men det är bra ändå. Ska snart ta och hänga en tvätt och sedan köra ett litet styrkepass. De har ett på Viktklubb som tar 20 minuter. Efter det ska jag göra mig en smoothie på banan, kiwi å vaniljyoghurt.


Återkommer.

Av Annci Hultström - 16 februari 2010 16:23

... är det åxå ett kommersiellt jippo, precis som Alla hjärtans dag, Fars-dag m.m.???? Eller nä, har ju med fastan inför påsk att göra. Dumt. Annars hade man kunnat lägga ner den tänkte jag. För även om man inte tänker äta någon semla, så gör man det ändå.


Det var ju faktiskt barnen själva som bakat dom... och att inte äta då är ju taskigt. Men jag åt faktiskt bara ett lock med 10 gr mandelmassa och 2 msk vispgrädde. Så det är ju ändå en förändring från tidigare år. Då man tryckte i sig ett par stycken idag och sen några till under säsongen.


Har gått med i Viktklubb som jag sa att en semla på 100gr innehåller c:a 360kcal och jag räknade det där lilla som en halv (50 gr). Det borde väl vara "fair", tror ni inte?!


Nu ska jag fixa lite mat. Blir korv å makaroner idag. Det var vad inspirationen räckte till. Ska börja med den nu. Så vi höres!


p.s Tack goa Cee för pepp!!! Kram på dig!

Av Annci Hultström - 16 februari 2010 13:45

Nu har jag anmält mig... den 10 april skriver jag. Spännande! Nu måste jag börja se över vad det handlar om egentligen. Kanske skriva ut några gamla och ta med på resan.


Men först - duschen ;-)

Av Annci Hultström - 16 februari 2010 13:09

Nu har jag hittat ny info som följde med Crosstrainern när vi köpte den. Där står det:


Träning varje dag = c:a 10 minuter/gång

Träning 2-3 ggr/vecka = c:a 30 min/gång

Träning 1-2 ggr/vecka = c:a 60 min/gång


Då ska man ha en puls på 70-85% av sin maxpuls.


Utöver dessa minuter ska man ha en uppvärmning + "cool down" på 5-10 minuter vardera.


Så jag kommer börja med att köra varje dag (kanske t.o.m 2 ggr/dag). För att få upp flåset. När flåset börjar hitta hem, så kommer det bli 3-4 ggr/vecka har jag tänkt mig. Målet är att börja med det efter Thailand. Då ska jag även ta ut FAR-kort och träna på Friskis ett par gånger/vecka.


Sedan kör jag så till 1 el. 2 juni. Då, mina vänner, är jag redo att för första gånger JOGGA Vårruset. 5 km.


Tror ni jag klarar det???


Förresten, PULS-klocka. Någon som har tips på någon bra??


Nu ska jag in i duschen å sen bär det av till dagis på drop-in fika.


Hörs igen. Senare.

Av Annci Hultström - 16 februari 2010 09:11

Kunde inte vänta på kvällens avsnitt av Biggest loser, så jag hittade det på nätet... så nu vet jag. Men jag ska inte avslöja i fall någon annan därute följer det. Tycker i alla fall att rätt person vann!!!


Nu har jag googlat lite på hur länge man ska crossa för att det ska ge något. Och minst 30 minuter verkar det som. Men allt som är mer än stillasittande är ju bra. Men ska man få nåt flås så är det bara att försöka öka.


Har köpt en träningsbok åxå. Ska sätta ihop ett styrkeprogram som jag ska köra 3 dagar/vecka (utöver promenader och crossing). Sedan har jag gått med i Viktklubb. Mest för att få tillgång till kaloritabeller. Känner att "smekmånaden" är över nu. Hårda bud som gäller. Ja, jag vet... 1 kg/vecka är bra. Men... det kan vara bättre utan att vara skadligt. Eftersom mängden mat inte kan förändras, så måste träningen bli effektivare.


Så nu avviker jag och kör ett rejält pass.


Men innan det:


TACK LH & Sandra för komplimanger och pepping. Det värmer och stärker massor. Kram till er!!!!


Nu - svett - here I come!

Av Annci Hultström - 16 februari 2010 07:51

... meddela att jag nu... ratatam *trumvirvel*...


 ... väger 2-siffrigt. Vågen visade 99,9 i morse   !!!!! Det har jag inte gjort sedan inskrivningen på MVC när jag var gravid med Wilma. Det var nog någon gång i maj 2005... då vägde jag in mig på exakt 99,9 (23,2 kg är puts-väck).  Så det är snart 5 år sedan jag var en sån lättviktare   . En skööööööööööön känsla kan meddelas!!


Det ska jag fira med en macka till frukost och sen ett träningspass.


Vi hörs senare igen.

Av Annci Hultström - 15 februari 2010 23:18

Ja, det gör jag just nu. Feel good. Filmen smittade av sig. En äkta feel-good-film, Under Toscanas sol. Klart sevärd!


Nu väntar bara sängen, så jag önskar er alla en riktigt god natt. Dröm sött!

Presentation


Livets resa - på mitt sätt!

Mot målet

LilySlim Weight loss tickers

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2010 >>>

Arkiv

Ställ en fråga

9 besvarade frågor

Tidigare år

Länkar

Gästbok

Sök i bloggen

Maila mig gärna

annci.hultstrom@hotmail.com

Besöksstatistik

Följ mig


Skapa flashcards