Livets resa - på mitt sätt!

Alla inlägg under november 2009

Av Annci Hultström - 16 november 2009 11:09

Har inte kunnat skriva till er förrän nu - vårt internet har inte varit på samma våglängd som sig bör. Men nu så, hoppade det igång.


Jag har sovit såååå gott inatt! Vaknade någon gång för att vända på mig och vaknade faktiskt på mage i morse. Kändes lite skumt först, men jag låg kvar å kände efter lite till. Gjorde inte ont, men var lite obehagligt.


Efter att jag lämnat Wilma gick jag min första riktiga promenad - med stegräknare och musik i öronen. Det gick väl inte så fort hela tiden, men jg tog mig runt en runda. 25 minuter blev det - c:a 2500 steg.


Stegen är en gissning, för jag insåg när jag kom hem att jag ställt in den lite fel... hade ställt in den på längre steg, som att jag skulle gå i rask takt. Nu blev inte takten så rask, så den visade fel. Nu har jag ställt om den, så eftermiddagens promenad blir nog mer trovärdig. Återkommer med resultat. Förresten, känns lite skumt att det skulle behövas en opertion för att jag skulle komma igång att gå. För jag menar, hur jobbigt är det egentligen?? Det var ju bara skönt... å med musik blir det ännu lättare. Det var t.o.m i regn! Nåja... nu är jag igång!!!


Jag märker att jag orkar göra saker en stund, men sedan måste jag vila. Det tar väl aningen längre än en vecka att bli helt återställd gissar otåliga jag Flört. Så även promenaden gjorde mig trött, så jag ska lägga mig och vila en stund nu. Fast iofs... får nog vänta tills efter lunch. Ska äta vid 12 igen. Tänkte prova Keldas thaisoppa idag. Hoppas den är god!


F.ö kan jag berätta att magen och jag är vänner igen - den har övergått från grisfarm till "fabrik med leverans" så att säga. Och det är sköööönt! Blir inte det där trycket mot bröstkorg/rygg längre. Och ännu bättre lär det väl blir nu när jag kommer igång med promenaderna.


Jag ska nog försöka ge mig på att sy lite senare. Har ju ett "dyn-fodral" till hallbänken att sy. Tyget har legat på dynan nu i säkert 3 månader. Först svepte vi bara om det för att vi skulle känna efter om det passade - under plugg-tiden - har jag inte prioriterat det. Men nu, efter 3 måander, tror jag nog att vi vet att vi vill ha det... Flört


Nä, nu ska jag ta å fixa lite innan lunch. Sedan blir det vila... hörs sen!

Av Annci Hultström - 15 november 2009 22:34

Paradise Hotel - såg på det i brist på annat. Och FY F*N - vilket skit! Förnedrings-TV av stooora mått. Att folk ställer upp på precis vad som helst för pengar... huuuu... Och att en Tv-kanal uppmuntrar ett sånt program. Det är ju rakt av ett program som vänder sig till folk i yngre tonåren och är det rätt att visa de att det är ok att dricka på det viset och sedan knu**a runt...Nä, fy...


Är det ett ålderstecken när man känner så här eller kanske ett bevis på att man har ett sunt förnuft?! Jag hoppas jag kan få Wilma att fatta, när hon blir tonåring, hur illa det är när det går till på det viset. Om inte så flyttar vi till en hydda i innersta Afrika Flört.


Strax - sängen!


Sov gott å dröm sött!

Av Annci Hultström - 15 november 2009 20:12

Ber om ursäkt för brist på inlägg idag. Har småpysslat med allt möjligt hela dagen och liksom aldrig kommit till skott. Efter att ha fixat å lekt blev jag helt slut, så jag sov 1,5 timme. Märker att orken inte riktigt är tillbaks till fullo. Men det är kanske inte så konstigt. Det är ju trots allt inte mer än 5 dagar sedan jag opererades. Så jag får nog ha tålamod helt enkelt och ge det lite tid.


Matmässigt har det varit en halvkass dag. Åt inte frukost förrän vid 10 och förlorade då 8-målet. Nu äter jag ett mål, men har två kvar idag... vete 17 hur det ksa gå. Det är verkligen ett evigt ätande... men nu börjar vardagen igen å då blir det nog bättre med att få in en rutin.


Vad jag äter? En dag ska se ut såhär - 2 dl/mål:


Kl 8, Frukost: Välling

Kl. 10, Mellanmål: Naturdiet (smoothie)

Kl. 12, Lunch: Varm slät soppa (idag tomatsoppa)

Kl. 14, Mellanmål: Naturdiet

Kl. 16, Mellanmål: Juice

Kl 18, Middag: Varm slät soppa (idag mixad ärtsoppa)

Kl. 20, Mellanmål: Naturdiet - idag en hemgjord smoothie istället

Kl. 22, Mellanmål: Kalciumrikt (fil, yoghurt, mjölk)  - idag naturdiet

Kl 24, Mellanmål: Kalciumrikt (fil, yoghurt, mjölk) - idag juice


Vet inte hurvida man kan byta ut å så, ska ringa i morgon och fråga. Förmodligen finns det en baktanke, lika bra att kolla.


Ska åxå fråga hur det är med B12 vitamin. Det tar jag ju inget tillskott av och brist på det kan medföra depression har jag hört. Får se vad de säger.


I morgon ska jag försöka komma igång med promenaderna ordentligt. Tänkte göra så att jag går direkt när jag lämnat Wilma på dagis å gå 30 minuter och samma sak innan hämtning. Så ikväll ska vi ställa in min stegräknare som jag fick av mina älsklingar i välkommen-hem-present. Blir väl inte 10000 steg såhär i början, men kul ändå att se.


Igårkväll hade jag i lusmedel i Wilmas hår och idag tvättade jag ur det och kammade noooooga! Men det var svårt när det var blött, så jag tog en vända till sen när håret var torrt. Då hittade jag lite mer, men inga löss har jag hittat. Bara mörka ägg. Usch, det är så vidrigt. Hoppas det ger sig nu. Henrik ska kamma mig lite åxå sen. Har försökt själv och då har inget ramlat ner. Men en dubbelkoll skadar verkligen inte. Nä, blä... varför finns de små jävlarna egentligen????? Inte direkt så att de är tänkta som fågelmat...


Nej, nu ska jag slappa lite i soffan. Vi hörs i morgon!

Av Annci Hultström - 14 november 2009 15:02

Hemkommer från centrum och Rusta. Fy f*n, vilket väder. Ett äkta höstväder med blåst å regn. Riktigt skönt att sitta inne med tända ljus.


Jag har nyss ätit mixad ärtsoppa och det var det godaste jag ätit på läääänge! Salt å gott! Får se vad magen säger om det sen bara. Hoppas det går bra, för jag längtar redan efter nästa portion Glad


Tänkte sätt in en bild där jag ser lite piggare ut än på tidigare bilder. Marre - här ser du även en glimt av frisyren (bättre sent än aldrig), fast nu är det rätt långt igen. Måste klippa mig. Vill bara hitta en riktigt bra frisör, som inte är ohyggligt dyr. Något förslag?



Jag ställde mig f.ö på vågen idag och jag har gått ner 9kg nu. Tycker själv att det syns lite i ansiktet + att ett par byxor är för stora å ett par kan jag knäppa med råge nu. Så lite har hänt!


Idag är Henrik och Wilma på Monster Jam i Globen. Ska bli kul att höra hur hon gillade det. När de kommit hem blir det nog lite middag å sen mys i soffan (efter luskamning såklart). Ska nog se på Körslaget och därefter någon film.


Nej, nu ska jag nog vila lite innan de andra kommer. Men vi hörs igen, senare.


Adjöken!

Av Annci Hultström - 14 november 2009 11:32

Wilma har fått löss! Ja, det är sant! Jag har alltid tänkt att hur mycket magsjuka som helst är ok (och det är något som verkligen äcklar mig), men bara inte löss. Men i morse var de där de små äcklen. Jag vet att det inte har med hygien å så att göra, men det känns ändå sååååååå jobbigt! Hittade 5 st + massa bruna pricka (bajs?) i hårbottnen. Så nu ska jag ner till centrum å köpa lusmedel, sen blir det till att kamma ikväll. Gaaaah...


Bortser man från det är det en BRA dag. Jag har sminkat mig, fått på mig jeans. Känner mig som en människa. Klart det stramar lite å så (framför allt om jag tar i för mycket), men en klar förbättring från igår.


Nej, det blir en kortis nu bara - för min skjuts kommer snart. Lotta (-Li) kommer och hämtar mig för att rasta mig lite Flört.


Hörs sen!

Av Annci Hultström - 13 november 2009 21:54

Tidigare idag var jag ju ner till centrum för att begära ut mina betyg från kommunen. Då tog jag en sväng in på Lindex åxå, var på jakt efter vantar (att det snart är vinter har förbigått mig). De hade REA, halva reapriset! Sånt har aldrig lockat mig förr, för jag hittar ALDRIG något. Men idag tog jag en titt... å det fanns en hel del, för framtiden alltså - inte för nu. Var påväg att köpa något jag kan längta till att komma i, men innan dess kanske smaken har ändrats. Så jag lät bli.


Men det fick mig att fundera i lite mer "praktiska" banor. Tänk så mycket enklare livet kommer att bli... jag kommer att kunna gå in överallt för att köpa kläder. Aldrig mer kommer jag att uppleva att det - på riktigt - inte finns något som passar mig. Nä, det kommer alltid att finnas något. Men problem kommer det väl ändå vara, problem av mer lyxkaraktär - vilken av dom ska jag köpa - åh, om den ändå funnits i röd - äsch, finns den i en mindre storlek. Men de problemen kan jag leva med. Lätt Skrattande.


Jag provade faktiskt en klänning på Lindex innan operationen. Den var sååååå fin. Röd. Glansig. Draperad över bysten. Djup ringning. Utsvängd. En riktig Marilyn Monroe-klänning. Ser framför mig hur jag har den på julafton. Hoppas bara den finns kvar då, när jag väl vet vilken storlek jag har då. Har letat bild på den för att kunna visa er, med de har inte den på sin hemsida. Skulle inte den finnas kan jag tänka mig den här åxå:


  


Men jag hoppas på den röda. Kan lova att ni ska få se den på mig då - stolt buren!!


Nej, nu ska jag äta mitt sista mål för dagen och se upplösningen för Idol.


God natt alla goa!

Av Annci Hultström - 13 november 2009 11:01

Det är sååååå skönt att vara hemma, så dagen har varit väldigt seg so far... Kan iofs skylla lite på dålig sömn inatt. Vaknade före kl. 4 av hosta, kunde inte sluta. Så tillslut gick jag upp, tog kudde/täcke, gick ner, tog hostmedicin å la mig på soffan. Efter 1½ timme somnade jag å sov till 8.


Då visade det sig att resten av familjen åxå var sega (Henrik jobbar hemifrån idag), så jag ringde dagis å sa att Wilma skulle bli lite sen. När vi var klara gick vi dit å efter lämning tog jag en lite prommis. Det var kallt och skönt. Det gick bra att gå, ja... inte så fort då, men jag tog mig framåt. Märkte åxå att nerför gjorde ondare än uppför. Så jag får helt enkelt bara gå uppför ett tag å be om skjuts ner Flört.


Idag är det utlovat fredagsmys med filmen Tingeling här... Hmmmm, undrar vad jag ska festa till det på... välling eller nyponsoppa Flört??


Kom på att jag måste åka ner till kommunen och begära ut mina betyg. Tar två veckor att få dom och dom måste vara hos antagningen senast 1/12. Så det blir det nu. Hörs sen!

Av Annci Hultström - 12 november 2009 20:40

Är redan less... hur ska det sluta? Kan ju inte äta fil å yoghurt i två veckor - eller kan jag det kanske? Måste ta reda på det... men det känns kanske bättre när jag får göra en egen soppa som inte är redd. Hoppas det, annars blir det jobbigt.


Nu dricker jag apelsinjuice, det går jättebra. Gott var det åxå. Ska snart, kl. 21, äta ett kvällsmål. Vad? Ja, om jag det visste... känner inte sug efter nåt av det som finns i kylen. Men jag ska nog lyckats komma på nå´t. Lite fil fö rmodligen. Sedan återstår bara ett "innan-jag-går-och-lägger-mig-mål". Då har jag faktiskt fått i mig allt jag ska idag. Trodde aldrig det skulle gå. Men jodå!


Nu när jag är hemma ska jag utveckla bloggen lite mer, lägga in mer bilder å göra den mer intressant. Får se åxå om jag byter portal, har inte bestämt mig där än.


Vad vill ni läsa om? Shoot!

Presentation


Livets resa - på mitt sätt!

Mot målet

LilySlim Weight loss tickers

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< November 2009 >>>

Arkiv

Ställ en fråga

9 besvarade frågor

Tidigare år

Länkar

Gästbok

Sök i bloggen

Maila mig gärna

annci.hultstrom@hotmail.com

Besöksstatistik

Följ mig


Skapa flashcards